Translate

sâmbătă, 18 aprilie 2009

Justitiarii si justitia

Ultima seara petrecuta in Iasi a trecut la fel ca celelalte. De undeva, se auzea prin tevile de la calorifer cum cineva tot bate sistematic cu un ciocan, cu o bata sau dumnezeu stie cu ce, ca nu se mai oprea. Priveam de la balcon strada cea lunga a Pacurariului, pe unde chiar atunci doi politisti treceau agale. Si din zare, venind furios, se vedea un Passat al politiei urmarind un Megane la fel de agresiv.



"Va rugam sa trageti pe dreapta, domnu cu masina galbena!". Pai la ce viteza avea masinutza aia, eu nici nu am avut timp sa imi dau seama de culoare. Ca sa traga pe dreapta, nu cred ca trebuia sa il rogi, ci sa ii pui o piedica ceva sa cada singur. "Domnul cu masina galbena este rugat sa traga pe dreapta!", s-a mai auzit o data undeva in departari, inainte ca zarva girofarurilor sa se stinga de tot. well.... Cred ca politia a alergat dupa "masina galbena" pana cand unul din cei doi au ramas fara benzina.




Chiar daca mai avem politisti bine intentionati, birocratia si legile care te incorseteaza nu iti dau voie sa iti faci meseria bine. Uneori chiar cred ca e mai bine sa existe acei justitiari fantezisti, care sa curete raul si infractorii dincolo de portile tribunalelor. Cine nu a vazut "The Boondock Saints", sa se uite!

Niciun comentariu: