Translate

marți, 28 aprilie 2009

Decalogul femeii cu 3% pitzipoanca in ea





Cred ca toate fetele au in ele ceva de pitipoanca. Adica macar cu cea mai buna prietena mai vorbeste la modul "Vai fata, sa iti spun ce chestie aiurea mi s-a intamplat! Nu o sa iti vina sa crezi!". Deci pentru mine, e adjudecat. Suntem toate niste 3% pitipoance macar acolo, asa, ca e la moda.


Ceea ce nu pot sa inghit sunt pitzipoancele adevarate care critica celelalte pitzipoance adevarate, dar le lipseste numai catelul din poseta pentru a fi si mai usor de recunoscut pe strada. Acum, lor le-ar trebui o lista de idei, ca sa inteleaga cum sta treaba in lumea reala. Si asta ar fi usor de identificat de o mini pitzipoanca, aproape imposibil de acceptat de cele adevarate.


Cele 10 reguli ale femeii normale (bun pentru pitzipoance sa stie cum sta treaba)


1. Daca cineva iti spune ca arati fenomenal astazi, NU este adevarat neaparat! Inseamna ca ai langa tine niste lingai care vor sa se dea bine pe langa tine, ca doar na, esti fata, esti draguta si, cum am mai spus, in toate este un mugur de pitzipoanca.


2. Daca cineva te inteapa, inseamna pur si simplu ca nu ii place de tine, ca ii face placere sa te chinuie. Nu inseamna neaparat ca te invidiaza pe tina, diva divelor. Bineinteles, exista si persoane reduse mental care de altceva nu sunt in stare, dar sa nu vorbim acum de tarancile ajunse la oras.


3. Daca vezi pe cineva ca incepe sa isi povesteasca intamplarile fantastice, prin care a mai trecut de 100 de ori si pe care le stii pe dinafara, indeparteaza-te discret si zambeste binevoitor. Prostia este conagioasa, ca si pitziponceala.


4. Cantitatea de fard de pe fata nu inseamna ca arati bine. Probabil atunci cand esti foarte mandra de cum arati, pentru ca ai mai adaugat niste si mai mult fard (exprimaarea ambigua este intentionata) pe fata, atunci arati cel mai rau si toata lumea se intreaba de ce apari ca o sperietoare.


5. Regula de bun simt: daca ai 10 kilograme peste greutatea normala, nu merge sa te imbraci in colanti, fusta scurta sau pantaloni pana sub fund, pentru ca toata lumea se va uita la tine, e adevarat, dar te inseli daca crezi ca admirativ. Nu te baza ca esti mortala prin ceea ce nu ai.


6. In cazul in care te imbraci cu tocuri, top stramt, camasute, pantaloni luciosi, etc, intr-un cuvant elegant, NU MERGE SA TE DUCI LA CANTINA! Daca hotarasti sa te imbraci asa, atunci ai bunul simt sa mergi la restaurant, nu intr-un loc unde costa 12 mii ciorba.


7. Daca nu saluti un om pe strada, nu prea mai poti sa il suni/sa il contactezi pe mess sau mail ca sa ii ceri informatii. Nu va fi interesat sa iti raspunda, plus ca pici tu de fraiera sau de profitoare. A, da, si nu merge scuza: "Vai, nu te-am vazut ieri, cand ai trecut la 10 centimetri de mine! Ma gandeam la Ying si Yang si incercam sa imi gasesc karma, de aia nu te-am observat."


8. Cand mergi la cumparturi, fii realistic! Chiar daca ai patru milioane la tine sa iti cumperi o geaca, gandeste-te ca trebuie sa mai si mananci luna aia! Ideea "flamand, dar bine imbracat" nu prea suna a idee rationala, corecta si nepitziponceasca.


9. Daca ai bani nu inseamna ca esti faimos. Diva divelor are ceva in plus pe langa poseta Louis Vuitton, ochelari Dolce&Gabana si nu mai stiu ce haine de firma. Doar pentru ca esti imbracata in mai multi bani decat chletuie unii intr-o luna, nu inseamna ca soarele incepe sa se invarta in jurul tau.


10. Si cea mai importanta regula a femeii normale, vis a vis de pitzipoanca din ele: keep it real, no matter what!

2 comentarii:

Otilia C. spunea...

Stii ce e cel mai trist? Exista unele fete care in strafundul sufletului lor, chiar se bucura cand le etichetezi drept "pitzi". E trist cand intrebi o fata "ce vrea sa faca in viata" si ea iti spune dintr-o suflare: "sa reusesc".
Totusi... meseria de pitzi este foarte grea. Gandeste-te cum se simte ea dupa o zi intreaga in care a purtat tocuri de 15 cm. Gandeste-te cat de greu ii este iarna cand trebuie sa umble cu buricul gol la -30 grade. Si mai ales gandeste-te cat de trist e sa nu iti dai seama ca glumele alea chiar erau despre tine. "La naiba fata, e chiar greu!!!"

Elena spunea...

:)) Sa stii ca mai poarta si balerini pizipoancele in combinatii nu tocmai fericite. Dar cred ca ai dreptate! Sa introducem salarii pentru pitzipoance, sa isi ridice saracele moralul! Care o fi ala. :))